یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان کودکان، مصرف انواع مواد خوراکی شیرین می باشد.ممکن است کودک شما علاقه زیادی به مصرف مواد خوراکی شیرین داشته با شد . به کار گیری نکات زیر می تواند باعث کاهش خطر پوسیدگی در دندان های کودکتان شود .
- تا حد ممکن تکرار مصرف مواد شیرین را محدود کنید .
- بعد از خوردن شیرینی جات ، کودک خود را آموزش دهید که حتما دهان خود را با آب شستشو دهد .
- بترتیب استفاده از مواد غذایی را آموزش دهید . بدین معنی که اگر کودک می خواهد هم شیرینی و هم میوه مصرف نماید ، ابتدا شیرینی و سپس میوه را مصرف نمایدتا در اثر مصرف میوه ، باقی مانده های شکلات و شیرینی از دهان پاک شود .
- چاشت مدرسه کودکان را تصحیح نمایید و به کودک خود اجازه ندهید که از بوفه مدرسه خرید نماید . سالم ترین چاشت برای کودکان ، نان و پنیر و گردو و میوه می باشد .
- تا حد امکان مصرف آبمیوه را محدود نمایید و به جای آن از میوه تازه استفاده کنید .
- کودکان را تشویق کنید از مواد غذایی و تنقلاتی که دوست دندان هستند استفاده نمایند ، مانند : بادام زمینی ، پسته ، فندق و …
- چنانچه کودک شما علاقه زیادی به شکلات و شیرینی جات دارد و نمی توانید وی را کنترل کنید ، برای او جعبه ای درست کنید و از وی بخواهید تمام تنقلات شیرین خود را در داخل جعبه نگهداری کند و سپس یک روز در هفته را مخصوص خوردن شیرینی جات قرار دهد . به عنوان مثال کودک شما در روز جمعه مجاز است تمام محتویات جعبه تنقلات خود را یک جا مصرف نماید و سپس دهانش را بشوید . مهم ترین مزیت این روش کاهش تکرار مصرف مواد قندی در طول هفته است .
- استفاده از ترکیبات فلوراید تاثیر زیادی در کاهش خطر مواد قندی می شود . استفاده از دهان شویه فلوراید 0/2 درصد به صورت هفتگی در کودکان بالای 6 سال و انجام درمان فلوراید توسط دندان پزشک هر 4 ماه یک بار در کودکان بالای 3 سال را جدی بگیرید .
والدین گرامی به یاد داشته باشید که طبق تحقیقات جدید ، هر چند مسواک زدن نقش مهمی در بهبود بهداشت دهان دارد و لیکن تا زمانیکه مصرف مواد شیرین کنترل نشود مسواک زدن نمی تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند . بنابراین اولین قدم در جلوگیری از پوسیدگی دندان حذف مواد قندی ویا کنترل مصرف این مواد و روش صحیح مصرف شیرینیجات در رژیم غذایی کودکان می باشد.به خاطر داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.