چگونه از دندان های کودکانمان مراقبت کنیم؟

پوسيدگي دنداني شايع ترين بيماري دوران كودكي است كه ميتواند بروي كيفيت زندگي كودك تاثير بگذارد. لذا روشهاي ذيل براي حفظ دندانهاي كودك پيشنهاد مي گردد.

1- مديريت مصرف خوراكي ها:
الف- به منظور کاهش میکروب های پوسیدگی زاي سطح دندان ها، از مصرف نوشیدنی های شیرین و شیر شیرین شده در نوزادان اجتناب شود .
ب- مصرف تنقلات شیرین از جمله کیک، بیسکویت، شکلات و….. در کودکان محدود شود و بجای آن تنقلات سالم از جمله آجیل، ذرت، چوب شور وکیک های خانگی كم شیرینی استفاده شود
ج- چنانچه کودک شما علاقه زیادی به شکلات و شیرینی جات دارد و نمی توانید وی را کنترل کنید ، برای او جعبه ای درست کنید و از وی بخواهید تمام تنقلات شیرین خود را در داخل جعبه نگهداری کند و سپس یک روز در هفته را مخصوص خوردن شیرینی جات قرار دهد . به عنوان مثال کودک شما در روز جمعه مجاز است تمام محتویات جعبه تنقلات خود را یک جا مصرف نماید و سپس دهانش را بشوید . مهم ترین مزیت این روش کاهش تکرار مصرف مواد قندی در طول هفته است .

2- مسواك زدن:
دندان های کودک بايستي به طور مرتب تمیز شود .
در نوزادان زیر 2 سال بعد از هر بار مصرف شیر و یا مکمل های غذایی دهان کودک با آب تمیز شود . بعد ازرویش دندان ها نيز والدين با مسواک انگشتي و آب، دهان نوزاد خود را هر شب تميز كنند.
مسواک زدن تا سن 5 سال توسط والدین و در سنين 5 تا 12 سال توسط کودک با نظارت والدین انجام شود .

3- استفاده از فلوراید:
فلوراید تا کنون موثر ترین ماده در پیشگیری و کنترل پوسیدگی شناخته شده است. خمیر دندان های حاوی فلوراید از 3 سالگی به بعد و دهان شویه های فلوراید از 7 سالگی به بعد استفاده می شود .
همچنين فلورايد تراپي در مطب دندانپزشكي از 3 تا 16 سالگي هر 4 ماه يكبار توصيه مي شود.

4- شيارپوش (فيشور سيلانت) :
اولين دندان كرسي دايمي كه در 6 سالگي رويش مي يابد معمولا داراي شيارهاي عميق مستعد به پوسيدگي مي باشد. لذا توصيه مي شود اين شيارها توسط دندانپزشك با مواد شيار پوش پوشانده شود.

5- جلوگيري از انتشار پوسيدگي:
چنانچه پوسیدگی فعال در دهان کودک وجود دارد فوري جهت ترميم آن به دندانپزشک مراجعه شود زیرا میکروب های پوسیدگی زا می تواند از یک دندان به دندان هاي دیگر منتقل شود وآن ها را نيز خراب کند .

در پايان به والدين توصيه مي شود جهت پيشگيري و مراقبت از دندانهاي كودك هر 4 الي 6 ماه به دندانپزشك مراجعه نمايند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *